Med superkjøl forbedrer du kvaliteten, holdbarheten og økonomien til dine produkter.
På vårt superkjøllager oppbevares varene i -1,5 grader celsius. Superkjøling av varer er en relativ ny temperatursone å oppbevare varene i, som gir store muligheter for forbederet kvalitet, holdbarhet og økonomi for produktet. Superkjøl tilbys kun hos Glacio Fredrikstad.
Verdt å vite om Superkjøl
Superkjøling betyr lagring ved temperatur like under frysepunktet og forbedrer kvaliteten i forhold til tradisjonell fryselagring.
Ved superkjøling dannes det iskrystaller i muskelvevet uten at produktet er frosset, og kulde vil magasineres i produktet. I motsetning til ordinær innfrysning punkterer ikke krystallene i cellene.
Kjernen i fileten vil ikke bli frosset og holder en høyere temperatur enn overflaten. Hovedsaken med Superkjøl er at varen beholder sine egenskaper som ferskvare samtidig som holdbarheten på varen øker til dobbelt eller tre ganger så lang. Dette gir flere muligheter for aktørene i matindustrien. Med Superkjøl vil flere varetyper som p.t. selges som fryste kan selges som ferske med høyrer pris.
Med lang holdbarhet på det ferske produktet kan vareeier velge nye logistikkløsninger for sine produkter. Frakt med båt gir store kostnadsbesparelser, samtidig som det er en langt mer miljøvennlig løsning. Lengre holdbarhet gir lengre salgsperiode og reduserer derfor faren for svinn.